Alle nyheterInformasjon

Arrangørklubben GTI Friidrett kan melde om at løpebølgen fortsatt lever i beste velgående. I løpets 10e jubileumsutgave – merker 3-Sjøersløpet stor pågang til årets løp. Fjorårets løp ble fulltegnet en uke før løpet med hele 2,500 påmeldte løpere – årets løp har et deltakertak på 3,000 løpere og allerede per dags dato er nesten 1,900 påmeldt. 

Årets utgave er også første gang som AIMS-medlem og med internasjonalt sertifisert halvmaraton-distanse. Som medlem av AIMS er 3-Sjøersløpet i selskap med anerkjente løp som blant annet New York Marathon, Oslo Marathon og Gøteborgsvarvet. Gjennom AIMS blir løpet markedsført internasjonalt og sertifiseringen gir også en akkreditering som anerkjenner løpets vekst og kvalitet.

Løypen er uendret i år, men start og mål er justert ørlite nordover og er i år lagt til Stavanger Forums nye hall «Forum Expo». Her vil det være innendørs oppbevaring av bagasje, expo-område samt utdeling av mat og drikke etter målpassering. Start og mål er like utfor hallen.

3-Sjøersløpets løype snor seg på behagelig stier og veier fra Tjensvoll i Stavanger rundt de tre større vannene på Nord-Jæren; Stokkavatnet, Hålandsvatnet og Mosvatnet. Løpet ble arrangert for første gang i 2006 – da med 140 fullførende, til sammenligning er det allerede påmeldt over 1000 debutanter til årets løp.

Til årets løp tilbys det fartsholdere for hvert 5e minutt fra 1:30 til 2:30.

Les mer om AIMS her